Offerte aanvragen


Lees de nieuwsberichten

Nieuws

Diensten
> Draaien
> Frezen
> Mass Turning
> Specials
> Aanvullende diensten

Producten
> Metaal
> Kunststof
> Exotische materialen

Arutech Metaalbewerking
E info@arutech.nl

T 0495 - 594 719
F 0495 - 594 720

© Copyright - Arutech Metaalbewerking te Nederweert

Doorzoek deze website

ISO 9001
Home Diensten CNC Draaien en Frezen van producten Over Arutech Offerte aanvragen Contact Homepage Arutech Metaalbewerking

Steer 4D
6031 SR Nederweert
T 0495-594 719
F 0495-594 720

Aluminium Bewerken

Arutech Metaalbewerking vervaardigt aluminium producten met behulp van CNC gestuurde draai- en freesbanken. Zowel de volledige vervaardiging uit ruw materiaal als het nabewerken van aluminium profielen / gietwerkstukken behoort tot de mogelijkheden.


Met een machinepark ingericht op het seriematig vervaardigen van draaiproducten met een maximale diameter van 260 mm en een maximaal freesbereik van 1.050 mm x 560 mm behoort het maken van aluminium producten tot haar core business.

Kenmerken en toepasbaarheid van Aluminium

De gunstige combinatie van een licht gewicht en een relatief hoge sterkte zorgt ervoor dat aluminium haar toepassing vaak vindt in de vliegtuigindustrie, de bouw, de machinebouw en de transportsector. Afhankelijk van de toepassing van het halffabricaat of fijnmechanisch onderdeel kiest men voor een bepaalde aluminium legering. Eigenschappen zoals sterkte, vervormbaarheid, lasbaarheid en corrosieweerstand lopen hierbinnen sterk uiteen.

Ook de anodiseerbaarheid speelt vaak een belangrijke rol bij de keuze van de legering; zo is aluminium 50ST (EN AW-6060) zeer geschikt voor deze oppervlaktebehandeling terwijl aluminium 28ST (EN AW-2007/2011) hier (nagenoeg) niet voor geschikt is.


Andere legeringen die regelmatig verspaand worden zijn aluminium EN AW-6082 (51ST) en aluminium EN AW-7075.

Uw aluminium producten laten vervaardigen

Bent u op zoek naar een toeleverancier van aluminium producten en wilt u graag weten wat Arutech Metaalbewerking voor u kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos een offerte aan.

Productvoorbeelden