Offerte aanvragen


Lees de nieuwsberichten

Nieuws

Diensten
> Draaien
> Frezen
> Mass Turning
> Specials
> Aanvullende diensten

Producten
> Metaal
> Kunststof
> Exotische materialen

Arutech Metaalbewerking
E info@arutech.nl

T 0495 - 594 719
F 0495 - 594 720

© Copyright - Arutech Metaalbewerking te Nederweert

Doorzoek deze website

ISO 9001
Home Diensten CNC Draaien en Frezen van producten Over Arutech Offerte aanvragen Contact Homepage Arutech Metaalbewerking

Steer 4D
6031 SR Nederweert
T 0495-594 719
F 0495-594 720

Voor het bewerken van PVC (polyvinylchloride) maakt Arutech gebruik van diverse verspaningstechnieken, waaronder CNC draaien en frezen. Deze PVC onderdelen, veelal halffabrikaten vinden haar toepassing in alle branches, maar met name in de chemische industrie, laboratoria en de galvanische en elektrotechnische industrie.

Kenmerken van PVC

PVC heeft een goede bewerkingsnauwkeurigheid doordat het materiaal hard en stijf is, het een geringe vochtopname en vormvaste eigenschappen heeft. Het oppervlak is glad en poriënvrij.

PVC heeft een goede weer- en UV bestendigheid (het is geschikt voor langdurig gebruik onder zware omstandigheden). Ook kenmerkt het zich door een hoge chemische bestendigheid; zo is het uitstekend bestand tegen zuren en logen. Bovendien heeft PVC een lage ontvlambaarheid en zelfdovende eigenschappen.


De twee vormen van PVC die het meest verspaand worden zijn PVC-C en PVC-U. In kenmerken nagenoeg vergelijkbaar. Voor toepassingen in een omgeving met hoge temperaturen (+95 graden) is PVC-C enkel geschikt.

PVC / Polyvinylchloride Bewerken

Meer informatie over PVC vindt u in het door Arutech samengestelde pdf-document.

Ervaring met de bewerking van PVC

Arutech heeft veel ervaring met het bewerken van PVC. Voorbeelden van producten die zij vervaardigd; PVC verloopringen en pluggen met een speciale maatvoering, diverse mechanische onderdelen t.b.v. automatiseringsprojecten (bijvoorbeeld robotarmen), machinebouw en specifiek voor verpakkingsmachines.


Arutech bewerkt ook andere soorten kunststoffen (en metalen) voor de vervaardiging van fijnmechanische producten. Vraag ook hiervoor online een offerte aan.


Productvoorbeelden