Offerte aanvragen


Lees de nieuwsberichten

Nieuws

Diensten
> Draaien
> Frezen
> Mass Turning
> Specials
> Aanvullende diensten

Producten
> Metaal
> Kunststof
> Exotische materialen

Arutech Metaalbewerking
E info@arutech.nl

T 0495 - 594 719
F 0495 - 594 720

© Copyright - Arutech Metaalbewerking te Nederweert

Doorzoek deze website

ISO 9001
Home Diensten CNC Draaien en Frezen van producten Over Arutech Offerte aanvragen Contact Homepage Arutech Metaalbewerking

Steer 4D
6031 SR Nederweert
T 0495-594 719
F 0495-594 720

Messing of Geelkoper (CuZn) Bewerken


Het verspanen (CNC draaien en frezen), van messing gebeurt op CNC (computergestuurde) machines. Deze machines maken het mogelijk om kwalitatief hoogwaardige messing producten te vervaardigen, zelfs wanneer het gaat om gecompliceerde producten waarbij een combinatie van draaien en frezen noodzakelijk is voor de totstandkoming van het product.


Een combinatie van de juiste machines én de aanwezige kennis, opgedaan door de ruime ervaring met de bewerking van messing, maakt dat Arutech Metaalbewerking grote series messing producten op efficiënte wijze kan maken. De productiekosten blijven beperkt en dit merkt u als klant in de prijs.

Messing (CuZn) kenmerken

Messing is een legering (mengsel) van koper en zink. Afhankelijk van de toepassing kunnen hier nog andere metalen aan toegevoegd worden; bijvoorbeeld lood of aluminium. Dit maakt messing bijvoorbeeld sterker, beter corrosiebestendig of slijtvaster. Zo ontstaan veel verschillende soorten messing; de bekendste soort is MS58.

Door haar specifieke kenmerken treffen we messing vaak aan in natte omgevingen: zo vinden we haar vaak in kogelkranen, tapkranen, douche-onderdelen etc. Om corrosie tegen te gaan wordt messing vaak voorzien van een oppervlaktebehandeling (zoals verchromen).

Uw messing producten laten vervaardigen

Heeft u een messing product dat u wilt laten maken en wilt u weten welke mogelijkheden Arutech hierin heeft? Wij maken graag kosteloos een passende offerte voor u zodat u al snel meer inzicht krijgt in zaken als prijs, kwaliteit en levertijd.


Bestelt u grote hoeveelheden messing producten? In veel gevallen bieden wij de proto-
types dan kosteloos aan. Meer informatie hierover verstrekken wij u graag bij uw offerte aanvraag.


Productvoorbeelden