Offerte aanvragen

Diensten
> Draaien
> Frezen
> Mass Turning
> Specials
> Aanvullende diensten

Producten
> Metaal
> Kunststof
> Exotische materialen

Arutech Metaalbewerking
E info@arutech.nl

T 0495 - 594 719
F 0495 - 594 720

© Copyright - Arutech Metaalbewerking te Nederweert

Doorzoek deze website

ISO 9001

Machinepark uitgebreid met
Okuma Genos M560R-V

Arutech ISO 9001 gecertificeerd

>

>

>

>

Nieuws

Okuma LB 300 M - Space Turn

Vacature CNC Verspaner

Home Diensten CNC Draaien en Frezen van producten Over Arutech Offerte aanvragen Contact Homepage Arutech Metaalbewerking

Steer 4D
6031 SR Nederweert
T 0495-594 719
F 0495-594 720

Oppervlaktebehandeling

Het is mogelijk om uw product na vervaardiging bij Arutech Metaalbewerking te laten voorzien van een oppervlaktebehandeling.

Blank of kleur anodiseren

Het metaal wordt in dit geval, door middel van een elektrolytische behandeling, voorzien van een oxidelaag. Deze laag is hard, poreus en slijtvast. Daarna wordt door het afsluiten van de poriën (sealen) de corrosiebestendigheid verbeterd.

Galvaniseren

Bij galvaniseren wordt het metaal met behulp van elektriciteit voorzien van een laagje nikkel (vernikkelen), chroom (verchromen) of zink (verzinken). De bedoeling daarvan is het metaal te beschermen tegen roest en andere corrosie.

Chromateren / Passiveren

Bij deze chemische bewerking van het metaal ontstaat een chromaatlaag (conversielaag). Passiveren genoemd wanneer het chromateren in dunne lagen gebeurt. Ook deze vorm van oppervlaktebehandeling gaat corrosie tegen.

Chromateren wordt veel gebruikt in de elektrotechnische industrie; dit wegens de goede
hechting en corrosiebestendigheid. Vaak wordt dit gebruikt als anodiseren niet uitvoerbaar of oneconomisch is. Maar ook wanneer een zo laag mogelijke contactweerstand vereist is.

Coaten

Het aanbrengen van een coating wordt gedaan om corrosie tegen te gaan of om het uitgangsmateriaal ondoordringbaar te maken voor vloeistoffen zoals water, olie of vetten.

Er zijn verschillende coatingsvormen; bijvoorbeeld delta sealen / coaten en poedercoaten. Bij de laatste wordt verf aangebracht dat tijdelijk op het product blijft plakken, vervolgens wordt het in de oven gesmolten of uitgemoffeld. Het product wordt hiermee bestand tegen corrosie en extreme weersinvloeden.

Fosfateren

Fosfateren is een chemisch proces waarbij een laag fosfaten op het metaal wordt aangebracht. De toplaag van het metaal wordt “afgebroken” waardoor het anders gaat reageren dan het oorspronkelijk metaaloppervlak. Deze laag heeft bovendien een corrosie- en hechtingwerende werking. (Niet toepasbaar op non-ferro metalen zoals aluminium, messing, koper of rvs.)


Staat de oppervlaktebehandeling die u in gedachte heeft er niet bij? Neemt u dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Productvoorbeelden