Offerte aanvragen

Diensten
> Draaien
> Frezen
> Mass Turning
> Specials
> Aanvullende diensten

Producten
> Metaal
> Kunststof
> Exotische materialen

Arutech Metaalbewerking
E info@arutech.nl

T 0495 - 594 719
F 0495 - 594 720

© Copyright - Arutech Metaalbewerking te Nederweert

Doorzoek deze website

ISO 9001

Machinepark uitgebreid met
Okuma Genos M560R-V

Arutech ISO 9001 gecertificeerd

>

>

>

>

Nieuws

Okuma LB 300 M - Space Turn

Vacature CNC Verspaner

Home Diensten CNC Draaien en Frezen van producten Over Arutech Offerte aanvragen Contact Homepage Arutech Metaalbewerking

Steer 4D
6031 SR Nederweert
T 0495-594 719
F 0495-594 720

Roestvast Staal (RVS) Bewerken

Roestvast staal, in de volksmond ook wel roestvrij staal genoemd, is een van de meest voorkomende metalen die door Arutech Metaalbewerking bewerkt wordt tot volwaardige producten of halffabrikaten.


Haar machinepark is volledig uitgerust om zowel draai- als ook freesbewerkingen volautomatisch uit te kunnen voeren, wat resulteert in kwalitatief hoogwaardige producten en concurrerende prijzen.

Kenmerken en toepasbaarheid van Roestvast Staal

Roestvast staal (de naam zegt het al) heeft de bijzondere eigenschap, een onzichtbare laag chroomoxide te kunnen behouden en zelf te kunnen herstellen bij beschadiging, wat zorgt voor corrosiebestendigheid van het metaal.


Dit wil echter niet zeggen dat RVS nooit zal gaan roesten. De laag chroomoxide kan, bijvoorbeeld bij contact met chloor, blijvend afbreken waardoor op deze plekken (veelal herkenbaar als putjes in het materiaal) wel roest zal ontstaan. Eventueel is dit te voorkomen door het eindproduct te voorzien van een oppervlaktebehandeling.

RVS vindt haar toepassing op grote schaal in de (petro)chemische industrie, automotive, bouw, farmacie en de voedingsindustrie. Daarnaast vind je RVS producten in tal van andere branches; dit heeft ze te danken aan haar weerstand tegen corrosie. Enkele producten die Arutech Metaalbewerking reeds heeft gemaakt van RVS vindt u in de categorie "productvoorbeelden".

Uw RVS producten laten vervaardigen

Heeft u RVS producten die vervaardigd moeten worden en wilt u graag weten wat Arutech Metaalbewerking voor u kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos een offerte aan.

Bestelt u een grote hoeveelheid RVS producten? In veel gevallen bieden wij de proto-
types dan kosteloos aan. Daarnaast is het mogelijk om deze producten (kosteloos) uit te leveren in vooraf afgesproken batches; zo geniet u van het prijsvoordeel van grote aantallen en ondervindt u geen nadelen van bijvoorbeeld hogere opslagkosten.  

Meer informatie hierover verstrekken wij u graag bij uw offerte aanvraag.

Productvoorbeelden