Offerte aanvragen


Lees de nieuwsberichten

Nieuws

Diensten
> Draaien
> Frezen
> Mass Turning
> Specials
> Aanvullende diensten

Producten
> Metaal
> Kunststof
> Exotische materialen

Arutech Metaalbewerking
E info@arutech.nl

T 0495 - 594 719
F 0495 - 594 720

© Copyright - Arutech Metaalbewerking te Nederweert

Doorzoek deze website

ISO 9001
Home Diensten CNC Draaien en Frezen van producten Over Arutech Offerte aanvragen Contact Homepage Arutech Metaalbewerking

Steer 4D
6031 SR Nederweert
T 0495-594 719
F 0495-594 720

Titanium, ook wel bekend als titaan, wordt door Arutech Metaalbewerking verwerkt door
middel van verspaning. Zo is haar machinepark volledig uitgerust om zowel draai- als ook freesbewerkingen in titanium uit te voeren, wat al jarenlang resulteert in kwalitatief hoogwaardige titanium producten en tevreden klanten.

Kenmerken en toepasbaarheid van Titanium

Titanium is een heel licht, maar in verhouding een zeer sterk soort metaal. Titanium heeft een hoge corrosiebestendigheid en corrodeert ook niet gemakkelijk door zeewater. Vanwege deze eigenschappen wordt titanium vaak gebruikt voor bootonderdelen die in het water hangen.


Bovendien is titanium bestand tegen extreme temperatuurverschillen en is het biologisch inert; het is ongevoelig voor aantasting door organismen en afscheidingsproducten ervan. Met deze reden wordt titanium ook veel gebruikt voor prothesen; het menselijk lichaam stoot titanium niet af en titanium is niet giftig. Uiteraard is ook het lage gewicht van titaan in dit geval een belangrijke factor.


Titanium (Ti) Bewerken


Natuurlijk zijn er nog velen andere toepassingen van titanium te noemen. Zo is het o.a. te vinden in veel sieraden, in ultrasone apparaten, in pijpleidingsystemen, maar ook in de in de industrie wordt gebruik gemaakt van titaan. Hierbij valt te denken aan de chemische industrie, de chloorindustrie, de galvanotechniek, maar ook de kostenbewuste automotive maakt gebruik van titanium.

Uw titanium producten laten vervaardigen

Heeft u titanium producten die vervaardigd moeten worden en wilt u graag weten wat
Arutech Metaalbewerking voor u kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend en kosteloos een offerte aan.

Bestelt u grote hoeveelheden titanium producten? In veel gevallen bieden wij de prototypes dan kosteloos aan. Meer informatie hierover verstrekken wij u graag bij uw offerte aanvraag.

Productvoorbeelden