Metaal & Kunststof

CNC Langdraaien is uitermate geschikt voor het in grote volumes produceren van
kleine, complexe of lange, slanke producten uit metaal of kunststof.

CNC Langdraaien

Door middel van CNC langdraaien zijn we in staat kleine, complexe precisie-onderdelen en lange, slanke producten met hoge nauwkeurigheid, kostenefficiënt te vervaardigen.

Gedurende ons 20-jarig bestaan hebben we ons volledig toegelegd op het verspanen van kunststof en metalen producten in middelgrote tot zeer grote volumes. Langdraaiwerk vormt dan ook een belangrijk onderdeel van onze core business.

Langdraaien versus Kortdraaien
Waar bij de reguliere draaibank het gereedschap zich verplaatst om bewerkingen uit te voeren, staat deze bij het langdraaien juist stil. In de plaats daarvan beweegt het roterende werkstuk zich in de lengterichting (Z-as) langs de gereedschappen.

Niet voor niks is dit type machine ontwikkeld voor de Zwitserse horloge industrie. Er wordt met langdraaien namelijk een nog hogere nauwkeurigheid behaald dan bij het reguliere draaien. Zo vindt de bewerking bijvoorbeeld direct bij de hoofdspil plaats waardoor doorbuigen en vibratie van het werkstuk tot een absoluut minimum wordt beperkt. 

Daarnaast is de bewerkingstijd op een langdraaier, vanwege de unieke bewerkingsmethode, korter; wat een positief effect heeft op de kostprijs.

Automatendraaiwerk
Met een maximale draaidiameter van 32 mm en een product-opvanginrichting voor lange delen kunnen we een grote range producten vervaardigen; van kleine, complexe precisie-onderdelen tot lange, slanke producten / halffabricaten.

Om grote series producten te kunnen leveren is het noodzakelijk dat de producten kant en klaar van de machine komen. Door aangedreven gereedschappen en de aanwezigheid van een subspil is dit mogelijk. Het is zelfs mogelijk om simultaan aan de hoofd- en subspilzijde te bewerken. Dit heeft niet alleen een gunstig effect op de gemiddelde doorlooptijd; ook de kostprijs van het automatendraaiwerk komt dit ten gunste.

Wanneer de productdiameter groter is dan 32 mm of wanneer de uit te voeren bewerking te zwaar is voor een langdraaier hebben we ook de optie om de producten volledig onbemand te produceren op reguliere CNC draaibanken.

Langdraaien

Precies... Langdraaien

Grote series precisiedraaiwerk worden vervaardigd op CNC langdraaimachines. Wij maken gebruik van het merk Citizen; een merk dat bekend staat om de hoge precisie, snelheid en gebruiksvriendelijkheid. 

Metalen Producten

  • CNC Draaien en Frezen & Langdraaien
  • Hermerken van heatcode mogelijk
  • 24/7 onbemande productie

Kunststof Producten

  • CNC Draaien en Frezen & Langdraaien
  • Diverse branches waaronder Food
  • 24/7 onbemande productie

Exotische materialen

  • CNC Draaien en Frezen & Langdraaien
  • Kunststof & Metaal
  • 24/7 onbemande productie